Färjan

En spännande, rolig, sorglig och läskig skräckroman.

Varning: Ska du på kryssning snart? I så fall bör du vänta till efteråt innan du läser den här boken!

Baltic Charisma är en bedagad färja som i hård konkurrens med lyxigare båtar kryssar mellan Sverige och Finland. Den har så gjort i många år, med oräkneliga nya och återkommande passagerare, och personal som nästan blivit som en familj för varandra. På just denna resa vi läsare får följa med på finns även något som inte kryssat förr, något uråldrigt ondskefullt.

När natten kommer är färjan mitt ute på havet och när radiokontakten bryts finns inget sätt att nå omvärlden. Det finns ingenstans att fly. Ingen vet heller längre vem de kan lita på. Är det din familjemedlem, din bästis eller din nyfunna kärlek du möter i korridoren. Eller är det en obeskrivbar fasa som väntar runt hörnet? När katastrofen är ett faktum kanske det är du själv som blir din största överraskning. Blir du en hjälte? Eller visar du andra sidor du inte trodde att du hade? 

Vi får lära känna både passagerare och personal under kryssningens gång och när morgonen gryr har vissa av dem mist sitt liv. Det låter kanske inte roligt alls, men som jag skrev i inledningen finns även inslag av humor i den här boken. Många av personerna och dialogerna är komiska och skräckinslagen är ibland så överdrivna att de också övergår i humor. Skrattet blir ett välbehövligt inslag i en annars väldigt skräckinjagande och blodig bok där varje kapitel är så kort och intensivt att du kommer att sträck(skräck)läsa den.

Färjan finns som bok, mp3 och CD

Mats Strandberg är en av författarna bakom succéserien Engelsforstrilogin.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Elin Sundström den 24 februari 2016