Ett hov av taggar och rosor

Den dagen då 19 åriga Feyre är på jakt i skogen och skjuter ihjäl en varg är hennes sista tanke att vargen hon sköt inte var en varg.

 Senare bankar det på dörren hemma hos Feyre. Det är en gräslig, lång varelse som kräver hämnd för vargen hon sköt ihjäl. För det var inte en varg, det var en alv. Odjuret kräver att Feyre ska följa med honom och leva sitt liv instängd vid hans hov, det blir hennes straff för att ha dödat en alv.

Feyre följer motvilligt med honom, och när de kommer fram till hans hov ändrar mannen utseende, till hur han egentligen ser ut. Det första som Feyre lägger märke till är att han och de andra vid hans hov bär en mask över ansiktet och hon kan inte låta bli att undra varför. Medan tiden går börjar hon få känslor för alven, Tamlin, som förde henne dit. Dock märker hon att det är nått som inte stämmer med alverna, att de lurar en förbannelse över dem. Men hur ska hon, Feyre, kunna hjälpa till att bryta den förbannelse som alverna levt med i över 70 år? Tiden börjar att rinna ut och ska hovet lyckas bli av med förbannelsen innan det är försent?

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Emelie Fogelmark den 18 maj 2018