En sån där vidrig bok där mamman dör

Efter böckerna Vad mina vänner inte vet och Vad min flickvän inte vet kommer en ny bok av Sonya Sones En sån där vidrig bok där mamman dör. Rubys mamma har dött och Ruby måste flytta till sin pappa i Los Angeles som övergav henne när hon var liten och som hon inte känner.

Han är en känd skådis, bor granne med Cameron Diaz och alla älskar honom. Men Ruby bryr sig inte. Hon avskyr honom. Och hon saknar sin bästis Lizzie och sin pojkvän Ray som båda är kvar hemma i Boston, hur långt bort som helst! Rubys pappa gör sitt bästa, hon får allt hon vill ha och ha tar med henne på roliga resor och försöker få henne att tycka om honom.

Ruby tinar långsamt upp i takt med att kontakten med Lizzie och Ray blir mer och mer sporadisk. Något är på tok hemma i Boston och det gör att hon blir tvungen att försöka anpassa sig till en lyxig privatskola och ett flådigt lyxliv med sin superkända farsa.

Den här boken är så himla bra. Jag skrattar och gråter och ibland är den som tagen ur min egen vildaste fantasi. Cameron Diaz kommer över på middag och Eminem dyker upp ur ingenstans för att hänga lite – det blir en helt vanlig dag för Ruby. Helt fantastiskt rolig, pinsam och sorglig på en och samma gång!


Karin på Solna gymnasiums bibliotekMålgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Biblioteken i Solna den 19 juni 2012