En bit av mig fattas

Claire – Min första tanke är: Mamma har dött! Jasper – Jag missade hela jävla händelsen! Peter - Det är fel låtar. Det är fel låtar. Det är det som slår mig: det är fel låtar.

Claire, Jasper och Peter är på olika ställen, de upplever olika saker och de tänker olika tankar precis när det händer precis när flygplanen flyger in i World Trade center den 11 september 2001.  De är tre tonåringar och bor i New York och deras liv visar sig vara länkade samman på olika vis. De möter och stöttar varandra när Staden utsätts för terrorn och livet förändras för dem alla.

I boken får man följa de tre ungdomarna och deras sorg och tankar kring allt som har hänt. Boken är sorglig och den väcker mycket känslor. På grund av terrorattentaten som berör så mycket och beskrivningen av det fruktansvärda, tragiska och sorgliga  kaos som råder i staden så gillar jag den och jag tycker att personerna skildras på ett fint och känslomässigt vis. Men jag tycker faktiskt inte att den är lika bra som David Levithans andra böcker, tyvärr.  Men, misstförstå mig inte, den är absolut läsvärd!

Tipsad av  Karin på biblioteket i Solna C