E-böcker med bra idéer på saker att göra!

Är du fast hemma och behöver hitta på något att göra? Biblioteket erbjuder många romaner som e-bok eller e-ljudbok, men om du hunnit tröttna på att bara läsa och vill ha idéer på något annat att göra i hemmet så finns det också i böckerna.

e-bok Myriams-Fotos, Pixabay

Om du är frisk men vill hålla dig hemma, varför inte passa på att organisera hemmet med Mindful home (e-bok) eller att äntligen rensa vinden och andra utrymmen med Elisabeth Byströms bok Prylbanta (e-bok).

Många gym runtom i landet har ju stängt, men då kan du träna hemma även utan tyngder eller annan utrustning med Ingo Froböses Styrketräning med kroppen som redskap (e-bok). Eller så kan du ta tillfället i akt och varva ner ordentligt med Ulrica Norbergs Återhämtning (e-bok).

Men skulle du inte känna dig helt frisk eller bara vill ta det lugnt så kanske det passar bättre att skapa något och använda din kreativitet. Lär dig Sticka till dig själv (e-bok) med Stina Tiselius eller Grafiskt broderi (e-bok) med Maria Snare Johansson. Eller passa på att laga gamla kläder med Kersin Neumüllers Lappat & lagat (e-bok).

Har du drömt om att skriva en egen roman? Då är väl nu en utmärkt möjlighet att börja. Få lite inspiration från Bodil Malmstens Så gör jag (e-bok) eller Johanna Wistrands Kom igång & skriv! (e-bok och e-ljudbok) så kanske författardrömmarna slår in.

Eller så kan du lära dig något helt nytt. Förlaget Univerb har gjort en massa olika språkkurser som du kan lyssna på direkt i mobilen, så varför inte passa på att lära dig arabiska, japanska, grekiska eller något helt annat nytt språk? Eller gå en fortsättningskurs i skolspråket du börjat glömma. Sök bara på ”Univerb” på hemsidan eller i Biblio för att se vårt utbud.

Under mars och april ökar vi antalet tillåtna lån av e-böcker per vecka från två till tre per person.