Du vet var jag finns

En roman om destruktivitet, sorg och överlevnad som når in i hjärtat och berör.

Omslaget på Rachel Cohns Du vet var jag finns är nästan helt svart med några vita strimmor. Det är väldigt talande för innehållet innanför pärmarna. Ämnet som behandlas är sorg, nattsvart, uppslukande sorg. Men det finns några om än få ljusglimtar.

Huvudpersonen Miles tvingas hantera att den som står henne närmast, hennes kusin som under uppväxten varit mer som en syster för henne, tar sitt liv. Miles är väldigt ensam eftersom båda hennes föräldrar är av den kringflackande sorten. Hon bor hos sin morbror, som precis som hon själv har fullt upp med sin egen sorg.

Den som finns där är hennes vän Jamal. Han är en av de få som verkligen ser och tycker om henne. Men han har precis blivit tillsammans med Bex, vilket gör Miles grymt svartsjuk eftersom hon är lite hemligt förälskad i honom och helst vill ha honom för sig själv. Hon försöker på alla sätt att hålla sorgen ifrån sig och bedövar sig själv med sötsaker, olika tabletter och cigaretter. Omvärlden möter hon beväpnad med en underbar galghumor som gör att man bara måste älska henne. Det här är en fantastiskt välskriven historia som dessutom är riktigt bra översatt.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Lina Berglund den 19 april 2011