Du är modigast

En del barn måste vara modigare än andra. Inte för att de vill utan för att de måste.

Knut måste övervinna många saker han helst skulle slippa vara med om. En sån sak är att vara svårt sjuk och ensam en stor del av dagen på själva julafton. Dumma feber som gjorde så han inte fick åka hem från barnonkologen. Nästan alla andra har åkt hem.

Han ser en helikopter landa på sjukhustaket. Strax efter kommer sjukhusclownwen professor Persson in på hans rum. Knut orkar inte och är inte så förtjust i clowner. Idag följer han ändå med till lekrummet och i sjukhusets vindlande kulvertar. Snart träffar de Doris, en flicka som är ännu sjukare än Knut och de får ett riktigt äventyr tillsammans.

Ämnet kan kännas övermäktigt, barn med cancer och tumörer med oviss utgång. Christina Wahldén lyckas skriva en bok som är full av hopp och glädje. I det lilla finns guldkorn i vardagen om du orkar se dem och det går att lösa många problem med lite hjälp. Det blir en rolig och spännande julafton trots allt. Lättläst och viktig bok både för drabbade och de som vill veta hur det är att tillbringa en del av livet på sjukhus. Knut är en omtänksam liten person som det är värt att lära känna.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Kristin Andersson den 11 april 2017