Du är din generation

Läs den första kartläggningen om våra generationers kultur, från 30-talister till 80-talister.

Känner du ibland att det bara är de som är i samma ålder som dig själv som verkligen förstår vad du menar? Händer det att du inte riktigt hänger med i vad dina yngre arbetskamrater pratar om? (Keff, vad är det?) Slappna bara av, Elaine Bergqvist ska hjälpa dig.

Här undersöks och kartläggs generationskultur. Vi har tidigare hört talas om generationsklyftor, något negativt, men enligt Elaine är det oförståelsen mellan olika generationers kulturer som skapar klyftorna. Med boken vill hon skapa förståelse och kommunikation genom att kartlägga generationskulturerna från 30-talister till 80-talister.

Från en annan planet

I boken finns alla möjliga generationsfakta, som t.ex. hur de olika generationernas barndom såg ut, vad de lekte för lekar, vad de har för inställning till arbetsmarknaden och vilka uttryck de använder.

Hyser du en förkärlek för superlativ som har med rymden att göra, som t.ex. ”från en annan planet”, ”spejsat” eller ”en galax ifrån” är du med största sannolikhet 50-talist. Om du däremot är konflikträdd och klär dina barn i unisexkläder – 70-talist!

Taggar:

den 12 november 2010