Dilsa och kärlekens mysterium

Vissa uppdrag tar sig inte Kalle Skavank an. Det tycker Dilsa är trist. Hon tycker bättre om att lösa mysterier tillsammans med Kalle.

Men Kalle är lite gammaldags. Det ska vara ett mysterium, man ska ha misstänkta, samla fakta. Till sist ska man ha bevis som pekar i en riktning. Och helst ska man fånga brottslingen under dramatiska omständigheter. 
Men det går inte alltid till på så vis. Ibland smyger en flicka fram till Dilsa på skolgården. Och där får Dilsa dra ärendet ur henne. Ella berättar att hon är kär i Axel. Men hon vågar inte berätta det för honom. Hur ska hon få honom att förstå. Det är uppgiften Dilsa ställs inför. 

Hon har lite uppgifter att gå på, såklart. Axel spelar fotboll. Och teater. Och några kompisar har han, som hon kan pumpa på fakta. Till sist drar det ihop sig, som det ska vara i en deckare. Vem är Agnes, som ska sjunga mot Axel i Grease, musikalen de satt upp på TUR-teatern i Kärrtorp? Är de i själva verket ett par?

Här får Dilsa fritt spelrum. Scenen är hennes, från första stund. Fast egentligen tycker jag att de är bäst när de löser mysterier tillsammans. Vi får väl se i nästa del! 

Staffan på biblioteket i Solna C

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Biblioteken i Solna den 24 november 2011