Dilsa och den falska förälskelsen

Kalle Skavanks mamma är död sedan länge, det vet alla som följt Kalles öden och äventyr genom åren. I samma olycka där Kalle blev låghalt, det hände i Spanien, där omkom Kalles mamma. Hon hade för avsikt att rädda honom undan ett tåg. Som det kunde gå!

Sedan den dagen har Kalle och hans pappa Magnus bott tillsammans. Kalles pappa arbetar på en ICA-affär i Kärrtorp, men han driver även en liten kiosk. Fast det är mest Kalle som sköter om den. De blir inte rika på kiosken. Men det är från den Kalle bedriver sina spaningar tillsammans med kusin Dilsa.
 
Nu är det så att Dilsa är bekymrad. Det verkar som om Kalles pappa Magnus dejtar en ny kvinna. Och de verkar lyckliga ihop. Yvonne som kvinnan heter, är snygg och verkar skärpt på samma gång. Men Dilsa märker att visa saker hon säger inte riktigt går ihop. Är hon en bedragerska? Försiktigt antyder hon sina misstankar för Kalle. Men Kalle vill inte höra talas om någonting sådant. Han tar illa vid sig. Det där får Dilsa reda ut själv.
 
Dilsa jobbar på fallet. Hon pratar med Yvonne, förhör sig om hennes dotter. Tar kontakt med en man Yvonne verkar umgås med, vid sidan av Kalles pappa, hur nu det kan gå ihop? Och då först går det upp för Dilsa hur vidlyftigt kvinnan verkligen beter sig.
 
Klurigt och smart berättat, av en som kan skriva deckare som berör. Jag gillar Kalles deckarinsatser. Dilsa är faktiskt lika bra!


Staffan på biblioteket i Solna C

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: csladmin den 2 oktober 2013