Destiny

Ok, det är visst upp till mig att rädda jorden?

I många spel ställs du inför uppgiften att rädda världen, men sällan har det känts så storslaget som i Destiny. Du börjar spelet med att få veta att från ungefär idag, och framåt några hundra år, levde människan i en guldålder. Vi hade en spektakulär civilisation med enorma rymdskepp och kolonier runt om i vårt solsystem (och längre bort?). Men något hände. Mörkret anföll och det blev ett stort krig där bara en handfull människor överlevde. Räddade av den mystiska Traveler. Ett stort vitt klot som nu svävar ovanför den sista staden på jorden.

Fiender finns överallt utanför och det hänger på dig och andra krigare att ta tillbaks universum från de mörka krafterna.

Det här spelet alltså…vilken grej! Destiny har varit superhypat långt innan det släpptes eftersom det är skaparna av succéspelen Halo som har utvecklat det. När du börjar spela får du först välja ras och klass.

Du kan välja på människa, de alvlika Awoken och robotarna Exo. Klasserna är Titan, en välbepansrad tålig lirare, Hunter som är snabb och smidig och Warlock som är rymdens magiker, dock lika välbeväpnad som de andra klasserna.  Jag skapade en Exo Titan, för att jag vill tåla mycket och en robot i rymden känns så himla rätt!

Så fort min karaktär fått ett vapen i hand, hittat av min nya följeslagare, en flygande AI-boll med rösten av Peter Dinklage, Tyrion i Game of Thrones (hur coolt är inte det?!), är det bara att börja skjuta och jag är helt såld.

Spelkontrollen känns riktigt bra. När du springer runt och skjuter, hoppar, duckar och siktar är det inget som känns konstigt. Det bara flyter på. Har du spelat spel som Call of Duty eller liknande kommer du känna igen dig. 

Nu har jag bara spelat igenom de första uppdragen, men jag tycker såhär långt att det är ett riktigt bra spel! Ska bli spännande att möta andra spelare i PvP och att få se mer av den här väldigt vackra spelvärlden. Grafiken och miljöerna är otroligt snygga.

Pröva själv!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Robin Linander den 15 januari 2015