Den amerikanska flickan

Ung kärlek och ond bråd död.

Trakten är som många andra mindre samhällen i närheten av vatten och en större stad. Här finns sommargästerna och de bofasta. Här finns även de bofasta som inte riktigt passar in. De med en bakgrund. Den amerikanska flickan Eddie är sådan när hon dyker upp och bosätter sig hos en avlägsen släkting i Trakten. Någonting helt annat och oemotståndligt. En kärlekshistoria inleds men slutar i tragedi i och med den amerikanska flickans död sommaren 1969.

Några år senare börjar de två främmande fåglarna Doris (från Trakten) och Sandra (kommer utifrån men är numera bofast) att nysta i fallet "Den amerikanska flickan". Vad var det som hände egentligen? Var det en tragisk olycka? Eller var det mord? Flickorna blir mer och mer insnärjda i Den amerikanska flickans värld vilket leder till att väl bevarade hemligheter uppdagas. Går det att undvika ännu en tragedi?

Det här är en riktig deckarhistoria utan att vara en deckare. Det finns ingen som skriver som Monika Fagerholm. De poetiska beskrivningarna, kringelkrokarna och upprepningarna är fullkomligt hypnotiska!

Den amerikanska flickan finns som bok, e-bok och talbok. Läs även den fristående fortsättningen Glitterscenen.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Elin Sundström den 2 augusti 2016