Den öde graven och andra spökhistorier

Hur kan ett barn bli spöke? Och vad händer när spökbarnen möter vanliga barn: på kyrkogårdar, i skolan, hos grannen?

Den öde graven är en mysrysig samling spökhistorier för högläsning eller som första bok att läsa själv på kvällen. Om man inte är för mörkrädd…

Spökhistorierna utspelar sig dels på kyrkogårdar och gamla slott, men också hemma i vardagliga miljöer. Det är berättelser om barn i gränslandet mellan liv och död – just detta vad spöken är. Den sista berättelsen handlar om hur spökbarnen kan bli befriade från detta frustrerande tillstånd. Är pojkens dragning till spökflickan då starkare än viljan att leva som människa?

Det är stora och läskiga frågor som finns outtalade i den till synes enkla, trivsamma och fint illustrerade spöksamlingen.

Sara på Bergshamra bibliotek

Tipsat av: Biblioteken i Solna den 24 november 2011