Dead until dark

Välkommen in i den bloddrypande underjorden i Bon Temps, Louisiana!

Som vampyrälskare dras man ofta till den mystiska, mörka och romantiska bilden av vampyrer. Ja ni vet, sammetsdraperier, slängkappor och New Orleans precis efter skymningen. Eller varför inte den ytterst romantiska vampyren Edward Cullen, som i motljus reflekterar över sin egen ondska och själlöshet i Stephenie Meyers regniga Forks, Washington. Ack, så vackert.

Men, ibland kan det bara bli för mycket med all romantik. Om ni tröttnat på alla de där slängkapporna och Edward och Bellas kyska high school-romans, här är lösningen för er: Hon heter Sookie Stackhouse. Hon är en helt vanlig servitris i Bon Temps, en liten håla i norra Louisiana. Eller förresten, helt vanlig kanske är fel ordval. Sookie har en medfödd talang, hon är nämligen tankeläsare. När vampyren Bill en dag kliver in i hennes liv öppnas dörrarna till en helt ny värld, fylld av vampyrer, våld och inte minst sex. Välkomna till den bloddrypande underjorden i Bon Temps!

Böckerna om Sookie Stackhouse är skrivna av Charlaine Harris och är mest kända för att de ligger till grund för tv-serien True Blood. I Charlaine Harris värld har vampyrerna ”kommit ut ur kistan” sedan några år tillbaka, efter att japanska vetenskapsmän uppfunnit syntetiskt blod som gör att vampyrerna slipper dricka blod från människor. Tja, i alla fall rent teoretiskt. Det krävs nämligen ingen djupare undersökning av Bon Temps förrän man inser att vampyrerna kanske inte är så helylle ändå.

Tips: Böckerna läses absolut bäst på engelska!

Målgrupp:

Taggar:

den 3 december 2010