Dash och Lilys utmaningsbok

Lily älskar julen. Dash hatar den. De känner inte varandra, de har aldrig träffats. Genom en ovanlig brevväxling via en anteckningsbok, som de gömmer på olika ställen, lär Dash och Lily känna varandra. Det är som en skattletarlek där de utmanar varandra.

Vi får höra Dash och Lilys historia parallellt, Dash och Lily berättar sin historia i vartannat kapitel. Det handlar om julen, om kärlek, om ord och om att känna sig annorlunda. Vem är jag egentligen och hur blev jag så här? Det är spännande att möta Dash och Lily, de blir som verkliga personer och man undrar om de två någonsin kommer att träffas. Och hur kommer det att bli isåfall?

Dash skriver i anteckningsboken:

Men det här är väl en dans? Allt det här är väl en dans? Det är väl det vi gör med orden? Det är väl det vi gör när vi pratar, när vi tjafsar, när vi bestämmer något eller ser vad som händer? En del av det har en koreografi. Vissa steg har utförts i åratal. Och resten – resten sker spontant. Resten måste man bestämma på dansgolvet, i ögonblicket, innan musiken tystnar.

Dash och Lilys utmaningsbok är rolig och ger mig hopp om världen. Ord dansar och hoppar. Tankar dansar och hoppar. Liksom känslor. Jag rekommenderar boken varmt.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Sofie Samuelsson den 27 januari 2012