Dagens Harri

Tiia går i klass 4B i Östra skolan i Ystad. Hennes fröken, Bodil Brenner, är inte direkt älskad av klassen. Bodil B har en Streckbok, där hon ritar streck när eleverna gör dumma saker. Jakob och Harri får flest streck.

Tiias pappa pratar finlandssvenska och säger konstiga ord, som folk i Ystad inte förstår. Tiias mamma är död, och det är pappa och hon mycket ledsna för. Varje dag när Tiia kommer hem från skolan berättar hon dagens "Harri" för pappa. Harri säger och gör nämligen alltid så knasiga saker. När Tiia ser Harri blir hon ofta arg och irriterad. Men konstigt nog blir hon glad också!

Det är mycket som är jobbigt i Tiias liv: mamma är död, läraren är inte så trevlig, själv är hon allergisk och de andra barnen vill inte förstå det. Men ändå är Dagens Harri en rolig bok, för Tiia är så stark, och genomskådar allt dumt!

Susanna Alakoski, som har skrivit boken, är känd för ett par vuxenromaner som handlar om hennes eget liv. Det här är hennes första bok för barn, och det ska komma flera!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Kerstin Blombäck den 15 november 2011