Cirkeln

Så var jag äntligen klar med Cirkeln! Det tog ett tag men inte för att den inte var bra, för det var den! Åh så bra den var! Den levde upp till hypen nästan hela vägen igenom.

Jag har läst den här boken överallt där jag fått tillfälle och nu längtar jag redan efter nästa del i denna trilogi av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren.

Två tonåringar i Engelsfors dör under märkliga förhållanden och deras död bortförklaras som självmord, men De utvalda vet bättre. De utvalda är fem tjejer som från att inte ha någonting gemensamt går till att alla tillhöra Cirkeln – De utvalda. Gruppen möts en natt när månen lyser röd och vet inte hur eller varför de har hamnat tillsammans på en plats mitt i natten. Men de blir snart varse. Till en början är de sju till antalet, men ganska snart är de bara fem. De två döda tillhörde dem – Cirkeln – och de vet att om de inte gör någonting så kommer de själva att drabbas var och en, en efter en.

En kamp mot starka krafter som bara kan bekämpas om cirkeln av De utvalda håller ihop, tar fart. Och det visar sig vara lättare sagt än gjort. Att komma överrens och försöka samarbeta med de personer som är de sista du skulle välja visar sig vara en utmaning. De är så olika varandra man kan bli men de har en sak gemensamt – de är De utvalda och de ingår i cirkeln och ska bekämpa den ondska som finns i Engelsfors.

Den här boken skrämde mig faktiskt från och till. Den är obehaglig, sorglig, rolig, romantisk, läskig – den har lite av ALLT. Och trots att det övergripande temat är häxor och övernaturliga krafter så är de vanliga problemen som tonåringar kämpar med varje dag också en stor del av innehållet. Bråk med mamma, kompisar och pojkvän, kärleksproblem och utanförskap.

Hoppas nu bara att de andra två böckerna är lika bra! Cirkeln är ju bara nummer ett av tre! FANTASTISKT!


Karin på Solna Gymnasiums bibliotek