Charlotte Gray

Charlotte bestämmer sig under brinnande krig för att ta sig till Frankrike för att rädda mannen hon älskar och hela sitt eget trasiga förflutna.

Året är 1941. Charlotte Gray är en ganska osäker och tillbakadragen ung kvinna, som precis har kommit till London för att arbeta. Hon träffar den närmast dödslängande RAF-piloten Peter Gregory, som har förlorat större delen av sina kamrater under Battle of Britain. Charlotte ser möjligheten att genom kärleken till Peter kunna hela sig själv och sin trasiga barndom. När Peter försvinner under ett uppdrag i Frankrike bestämmer hon sig för att göra vad hon kan för att återfinna honom och samtidigt göra en insats i kriget. Eftersom hon har spenderat mycket tid i Frankrike och talar språket flytande dröjer det inte länge innan hon skickas dit som kurir. När hon väl kommer dit slås hon av det fruktansvärda öde som drabbat Frankrike, och bestämmer sig för en egen agenda.

Charlotte Gray är ett poetiskt skrivet äventyr, som inte bara utforskar de underjordiska rörelserna i andra världskrigets Frankrike, utan även de mörka vrår och komplicerade tankegångar som pågår hos de på olika sätt krigsdrabbade karaktärerna.  Sebastian Faulks är en mästare på att bygga karaktärer, och Charlotte Gray är inget undandag.

Målgrupp:

Taggar:

den 8 oktober 2010