Bibliotek Sundbyberg har en ny webb!

Efter mycket arbete är vår nya webb äntligen på plats!

Vi hoppas att ni kommer tycka om den.

Vi har tagit del av era synpunkter och webben är nu mer avskalad och bättre anpassad till mobiler och andra mindre skärmar.

Webben kommer att växa och utvecklas med tiden och med er besökares behov. Hör gärna av er om det är något ni saknar eller undrar över.

Välkommen hit!

Vanligt förekommande frågor

Jag hittar inte sökrutan när jag loggar in i mobilen.

I mobilen hittar du sökrutan, menyer och logga in genom att trycka på pluset längst ner på skärmen. Sökrutan är förstoringglaset, logga in är symbolen som ser ut som ett huvud och menyerna tre liggande streck på varandra.

Jag försöker logga in på den nya webbsidan men lyckas inte.

På den nya webben står inte längre ditt användarnamn högst upp när du är inloggad (eftersom det nu går att logga in med bibliotekskort/personnummer). I en dator/platta ser du att du är inloggad på att den grå rutan högst upp i högra hörnet ändrar text till Logga ut istället för Logga in. Sen kan du välja den rubrik du är intresserad av under Mina sidor. Till exempel Mina listor eller Mina reservationer.

I mobilen hittar du Logga in genom att trycka på det lilla pluset längst ner på skärmen och sen på symbolen som ser ut som ett huvud. För att komma till Mina sidor trycker du på meny-symbolen som ser ut som tre liggande streck på varandra.

Jag lyckas logga in men ser inte mina lån och annan information.

Om du använder iPhone eller iPad har det visat sig att det går inte att se sina lån och annan information under Mina sidor när du surfar i privat läge i webbläsaren Safari. Här kan du läsa hur du slår på eller av privat surf.

Jag loggar in från min Samsung-mobil och får inte upp någon sökruta.

Det kan vara den inbyggda webbläsaren i Samsung-enheten som orsakar problemet. För tillfället har mobilwebben inte stöd för alla inbyggda webbläsare. Vi rekommenderar webbläsaren Chrome för Samsung-enheter, som ska fungera på mobiler och surfplattor.

Jag fick upp flera alternativ på media när jag valde bok, markerade e-bok men inget händer.

Om du testat att välja mediatyp genom att klicka på rutan med texten Finns som när du får upp boken i sökresultatet så fungerar det tyvärr inte ännu. Där kan du bara se vilka mediatyper boken finns som. Om du däremot klickar på bokens titel och kommer vidare till nästa sida kan du välja mediatyp där. Till exempel e-bok. Därifrån kan du fortsätta låna boken.

Länkarna funkar inte.

Vissa länkar fungerar men inte alla. Det har att göra med att visst material förts över från den gamla webben. Alla länkar kommer att fungera på sikt.