Biblio - bibliotekets e-böcker i en app

Nu kan du både lyssna på e-ljudböcker och läsa e-böcker i appen biblio.

I ljudboksappen biblio kan du söka, utforska låna och lyssna på e-böcker och e-ljudböcker. Du kan både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt lånekortsnummer och din pinkod.

För att avgöra om det är en e-bok eller en e-ljudbok tittar du efter dessa symboler:

e-bok
e-ljudbok

Gör så här

1. Hämta appen Biblio till din iPhone, iPad eller Android-enhet. Biblio kräver Android 5.0 eller senare och iOS 10.0 eller senare.

Hämta Biblio i App Store för iPhone eller iPad

Hämta Biblio i Google Play för Android

2. Starta appen och välj bibliotek Sundbybergs bibliotek

3. Skriv in ditt lånekortsnummer och din PIN-kod.

Nu kan du börja söka e-böcker och e-ljudböcker. Välj den titel du är intresserad av och klicka sedan på "Låna". Boken ligger sedan under "Mina Lån" i 28 dagar..

När lånet har gått ut kan du inte längre läsa/lyssna men boken går att låna på nytt.

Du får låna max 2 e-böcker/e-ljudböcker under en 7-dygns period.

Om du får ett felmeddelande när du försöker låna kan det bero på att det inte har gått sju dygn mellan lånen ännu. Om du exempelvis lånade den förra titeln 16:02 så behöver du vänta till 16:03 en vecka senare innan du kan låna nytt.

Det kan också bero på att biblioteket har nått sin spärr på vad e-bokslån får kosta under ett kvartal.

Du kan som tidigare även söka och låna e-böcker/e-ljudböcker via Bibliotek Sundbybergs webbsida och välja om du vill öppna e-ljudboken i appen för att lyssna eller läsa.

Tips på E-ljudböcker

1. Topplista E-ljudböcker

Innehåll

Här hittar du de e-ljudböcker som lånats mest på biblioteken i Sundbyberg den senaste tiden.

2. Nya e-ljudböcker

Artikel Skrivet av: Elin Sundström

Här ser du vilka e-ljudböcker som senast köpts in till biblioteket.