Barnkolonin

Ett gammalt hus vid vägens slut, omgiven av skog och med nästan ingen täckning på mobilen.

Där ska Joel tillbringa sommaren innan åttan.

Joels föräldrar har köpt ett vandrarhem två mil från stan, långt ifrån grannar och med en badsjö runt knuten. Här ska semesterfirare få frid och ro, sitta och läsa i salongen på kvällarna och på dagarna ströva i den vackra bokskogen. På pappret låter det som en idyll och Joels föräldrar är väldigt entusiastiska över att förverkliga sin dröm. Joels ett år äldre syster däremot tycker att det är ett straff att vara så långt ifrån stan och vännerna, det går ju knappt ens att skicka sms!

Själv tycker Joel till en början att det ska bli mysigt, han har fått en ny cykel och ser fram emot att åka på långa turer och fiska i sjön, sen hittar han ett mystiskt kranium i skogen och stämningen förändras. Vem är den mystiska mannen som smyger omkring och som bara Joel tycks se? Varför saknas det sidor i vandrarhemmets gästbok och vem är det som gråter om nätterna?

Joel blir bekant med jämnåriga Nina, vars mormor arbetat på vandrarhemmet för länge sedan när det var en barnkoloni för fattiga barn. Varför vill hon inte prata om hur det var då? Joel börjar misstänka att det finns en närvaro på vandrarhemmet som inte är mänsklig, antingen det eller så håller han på att bli galen.

Barnkolonin är en riktigt kuslig historia för unga läsare som gillar att bli skrämda.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Elin Sundström den 12 februari 2015