Askungar

Jag började läsa deckaren Askungar av Kristina Ohlsson för ett tag sedan. Och sedan kunde jag inte sluta läsa om Alex Recht, Fredrika Bergman och de andra kollegorna vid stockholmspolisen.

Kristina Ohlsson skriver mycket spännande, och hon skriver väldigt bra.

Askungar var Kristina Ohlssons debut. Där rövas en liten flicka spårlöst bort från ett tåg vid Stockholms central. Pappan blir genast misstänkt, men sedan växer fallet till en komplicerad utredning när fler barn försvinner. Tusenskönor är hennes nästa bok som blev nominerad till bästa svenska kriminalroman 2010. Liksom Änglavakter, från 2011.
Sedan följer boken Paradisoffer. Ett politisk thriller där ett plan från Arlanda till New York blir bombhotat. Planet ska sprängas i luften om inte de krav som ställs blir uppfyllda innan planet ska landa. Ruskigt spännande! 

Och nu har jag precis avslutat hennes senaste bok, Davidsstjärnor. Där blir en lärare och två pojkar skjutna, alla tre tillhör den en judisk församling i Stockholm. I utredningen blir förutom polisen även säkerhetspolisen inblandad. Och som en otäck skugga över allt finns myten om Papperspojken, som kommer när det är natt, och rövar bort barn.

 

 

 

 

 


 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Carina Dahlander den 21 januari 2014