Artiklar

Här hittar du alla våra artiklar om böcker, filmer, litteraturpriser, författare och annat.

 1. Tips för dig i hemkarantän

  Skrivet av: Elin Sundström

  Är du som många andra hemma och undviker sociala kontakter? Här hittar du tips från oss på biblioteket som får tiden att gå utan att du behöver gå utanför dörren. Många av böckerna vi tipsar om finns som e-böcker eller e-ljudböcker. En del kan du behöva ta dig till biblioteket för att låna, men skicka ett ombud om du är sjuk! Filmerna finns att låna via cineasterna.

 2. E-böcker med bra idéer på saker att göra!

  Skrivet av: Johanna Svensson

  Är du fast hemma och behöver hitta på något att göra? Biblioteket erbjuder många romaner som e-bok eller e-ljudbok, men om du hunnit tröttna på att bara läsa och vill ha idéer på något annat att göra i hemmet så finns det också i böckerna.

 3. Tips som räcker länge - för hela familjen

  Skrivet av: Kristin Andersson

  Jag har samlat ihop ett antal tips som kan räcka länge, både när det gäller titt- och lästid, och som lever kvar i tanken länge efter att de tagit slut. Böckerna lånar du på biblioteket, e-böcker och e-ljudböcker via bibliotekswebben eller biblio och film via Cineasterna.

 4. Ungdomsböcker om epidemier

  Skrivet av: Johanna Falk

  Fem boktips för den som funderar på epidemier och på hur det kommer att gå…

 5. Grattis Kitty 90 år!

  Skrivet av: Elin Sundström

  Min barndomshjälte, tonårsdektektiven Kitty Drew från böckerna skrivna av pseudonymen Carolyn Keene fyller 90 år i år. Fira jubileet med att låna en e-bok.

 6. Sevärda filmer från cineastena

  Skrivet av: Elin Sundström

  Här är tips på några filmer när du inte orkar så mycket mer än att ligga kvar i sängen. Eller för vilken filmkväll som helst! Allt du behöver är ditt bibliotekskort och en internetuppkoppling.

 7. 5 boktips om tid för barn i förskoleåldern

  Skrivet av: Kristin Andersson

  Varför går tiden ibland så långsamt och ibland alldeles för fort? Här är fem fina bilderböcker som hjälper till att få grepp på det där med tid.

 8. Stormböcker

  Skrivet av: Carolina Brodin Yousef

  Fem bilderböcker det stormar i.

Visa fler sidor...