Artiklar

Här hittar du alla våra artiklar om böcker, filmer, litteraturpriser, författare och annat.

 1. Julstämning med biblioteket

  Skrivet av: Elin Sundström

  Nu är det snart jul igen! Under december månad har vi julpyssel för barn och vuxna på biblioteken och som vanligt massor av härliga böcker. Här hittar ni några tips från oss, både på böcker och annat - att läsa själv, läsa för andra, att se eller lyssna på. Med detta önskar vi er en riktigt God Jul, ett Gott Nytt År och förhoppningsvis några sköna lediga dagar.

 2. Augustpriset 2018

  Skrivet av: Elin Sundström

  Måndagen den 26 november offentliggjordes årets Augustprisvinnare.

 3. För blyga och introverta barn

  Skrivet av: Kristin Andersson

  Hur skildras blyga och introverta barn i barnböcker? Konstigt nog finns det inte jättemånga böcker om blyga och introverta barn. De flesta handlar om att inte våga ta kontakt med en kompis eller någon du är kär i. Men det behöver inte betyda att huvudpersonen är en blyg och inåtvänd person i alla lägen. Det handlar nog mer om rädslan för att inte duga och att våga. Där kan de flesta känna igen sig. Men att vara så blyg att du nästan inte vågar göra någonting så andra ser och hör är en annan sak. Att må så dåligt att du kanske undviker andra. Här har jag samlat några tips för olika åldrar som kan stärka alla introverta.

 4. Hemsk Höst

  Skrivet av: Elin Sundström

  Hösten är härlig på många vis. Klar luft, vackra färger och svamp i skogen bland annat. Mörkret faller tidigare och med tidigare kvällar ges möjligheter till inomhusmys med böcker och filmer. Mörkret skapar även en bra atmosfär för skräckupplevelser. Tänd ett ljus, kura under täcket och rys.

 5. Novellprisfesten 2018

  Skrivet av: Elin Sundström

  För sjätte gången samarbetar Bibliotek Sundbyberg och Solna Stadsbibliotek om den stora Novellprisfesten!

 6. Äntligen sommar!

  Skrivet av: Elin Sundström

  Vad ska du göra i sommar? Jobba? Vara ledig? Resa bort? Ta det lugnt? Eller inte? Vad än du har planerat så kanske du får lite tid över att spendera med en riktigt bra bok eller film! Här kommer några tips från oss på biblioteken i Sundbyberg.

 7. Mest utlånat 2017

  Skrivet av: Elin Sundström

  Året lider mot sitt slut och det är dags att summera! Här är de böcker som varit populärast på biblioteken under 2017. Klicka på titeln, så får du mer information om boken!

Visa fler...