Anya's Ghost

Tonårsångest, spöken och highschool i läcker serieform.

Att vara tonåring är inte lätt. Anya är lite knubbig, har halvtaskigt självförtroende och bara en riktig vän, fast den vännen kan vara rätt jobbig ibland. Hennes familj kommer från Ryssland och Anya har precis lyckats bli av med sin brytning. Hon tycker att hennes mamma är jättepinsam med sitt oamerikanska beteende, konstiga mat och oförmåga att förstå sig på det nya landet. 

Anya går på en rätt fin skola där alla har skoluniform och många av eleverna är väldigt sportiga, har ruskigt bra betyg eller rika föräldrar. Hon passar liksom inte in någonstans och tycker att livet ofta är rätt segt och irriterande! Det hon gör är att hålla en låg profil och smyga iväg för att tjuvröka så ofta hon kan. Anya önskar sig lite mer spänning i sitt liv, eller i alla fall en ny kompis.

Hon borde ha varit försiktig med vad hon önskat sig. 

På väg till skolan faller Anya ner i en brunn. Där nere på botten av den mörka brunnen träffar hon en intressant person. En person som varit död i hundratals år…

Det jag gillar mest med den här serieromanen är de väldigt snygga teckningarna. Anya känns också som en trovärdig karaktär och skolmiljön tillsammans med tonårslivet bjuder på hög igenkänningsfaktor i olika pinsamma kärlekssituationer och det svåra i att hitta rätt i den åldern. Rekommenderas varmt!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Robin Linander den 17 juni 2013