Annas dagbok

Miljökatastrofer, pandemier och lite kärlek på köpet.

Annas dagbok inleds med en förläggarens förord där det berättas att dagboken hittats på en godsvagn i Hallsberg. Troligen kommer dagboken någonstans från Norrland. Och så börjar dagboken där Anna inleder sina dagboksanteckningar med att skriva om den söte killen Adam som hon har spanat in.

Vardagsliv för en tonåring alltså. Men som läsare förstår man ganska snart att samhället ser lite annorlunda ut än det gör i dagens Sverige. Jordens resurser är på väg att ta slut, isarna smälter, jorden blir varmare och varmare och läget börjar bli akut, inte bara i Sverige utan i hela världen. 

Hela Sverige, inklusive Anna följer dokusåpan ”Skeppet” som handlar om ett forskningsfartyg som undersöker Norra Ishavet. Men i direktsändning dör en av besättningsmännen och rykten börjar gå om ett virus som dödar allt i sin väg. Snart är hela landet i kaos. Det är så spännande plus att det är en fin kärlekshistoria! Och obehagligt realistiskt dessutom just för att det utspelar sig i Sverige och för att läsaren genom dagboksformen får följa vad som händer Anna dag för dag.


Karin på biblioteket i Solna C

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Biblioteken i Solna den 29 december 2010