Anna Karenina

Romanen börjar 1873. I början av romanen läser läsaren den svåra situationen i Oblonsky-huset - ägaren av huset har “ändrat” sin fru, mamman till fem barn.

Steve Oblonsky har länge ogillat Dolly's fru, men han uppriktigt känner sig ledsen för henne. Ägaren av huset åt lunch i en restaurang med sin vän Konstantin Dmitrievich Levin, som kom till Moskva för att göra ett offer till systern till Oblonskijs fru Princess Kitty Shcherbatskaya. Men han är inte särskilt säker på sig själv, för att han anser sig för vanlig för en sådan tjej som Kitty. Dessutom berättar Oblonsky för honom att greve Alexei Kirillovich Vronsky tar hand om Kitty. Kitty själv vet inte vem man föredrar - hon är nöjd med Levin, men hon känner lite oförklarliga känslor gentemot Vronsky. Inte vet att Vronsky inte kommer att gifta sig med henne, vägrar hon Levin, och han återvänder till byn. Vid stationen möter modern från St Petersburg, känner Vronsky Anna Arkadievna Karenina. Deras möte sker under tragiska omständigheter - under tåget får vakthållaren.

Anna kom till Moskva från St Petersburg för att övertyga Dolly att förlåta sin mans förräderi, hon lyckas, varefter hon återvänder hem. Även Vronsky, fascinerad av Anna, kommer också till Petersburg. Hemma känner Anna sig inte glad - hennes man Alexei Alexandrovich Karenin är mycket äldre än hon, och hon har bara respekt för honom, men inte kärlek. Det sparar inte situationen och hennes kärlek för sin son Seryozha, som blev 8 år gammal. De tecken på uppmärksamhet som Vronsky, som är kär i henne, ger henne ännu mer ut ur hennes tillstånd av mental jämvikt. Dessutom, i ljuset av att förhållandet mellan Anna och Vronsky, och hennes man Anna försökte stoppa utvecklingen av relationerna.

Ett år efter bekännelsen blev Anna Vronskys älskling. Vronsky övertygar henne att lämna sin man och gå iväg med honom, men Anna kan inte bestämma sig för detta steg, trots vad hon förväntar sig av Vronskys barn. Under loppet faller Vronsky från hästen, Anna, ser detta så öppet uttrycker hennes känslor att Karenin tar henne ifrån raserna. Hemma finns en konversation mellan makarna, under vilken Anna uttrycker sin man allt som känner till honom. Karenin lämnar St. Petersburg, lämnar Anna vid dacha. Till slut kommer han till beslutet att paret borde hålla sig ihop, och om Anna inte håller med det här hotar han att ta bort hennes son från henne. Detta ställer Anna ytterligare mot sin man.

Anna föder en dotter. Födseln är svår och hon tror att hon dör, frågar efter sin mans förlåtelse och vägrar Vronsky som gör ett försök att skjuta sig själv. En månad passerar. Vronsky bestämmer sig för att avgå, varefter hon tillsammans med Anna och hennes dotter lämnar utomlands. Levin, som bor i byn, försöker att genomföra reformer som inte alltid uppfylls med godkännande från bönderna. Anländer till Moskva, möter han igen Kitty, förstår att han älskar henne och ger henne ett erbjudande. Kitty håller med och efter bröllopet lämnar de nygifta till byn. Åker i Italien med Vronsky, Anna är glad. Och Vronsky själv vet inte vad han kan göra när han lämnar armén.

De återvänder till St Petersburg, där Anna förstår att samhället avvisade det. Vronsky är i samma position, men hon ser det inte, bara engagerad i personliga erfarenheter. Gradvis verkar det som att Vronsky behandlar henne med fel kärlek, som tidigare. Vronsky försöker avskräcka henne från detta, de lämnar till Vronskijs egendom. Men även där är relationen spänd, vilket känns Dolly, som kom till Anna. En stark strid mellan Anna och Vronsky leder till att han går till Petersburg till sin mamma. Anna går efter honom till stationen, där hon kommer ihåg omständigheterna i sitt första möte. Det verkar för henne att hon ser en väg ut ur situationen, och hon rusar under tåget.

Vronsky återvänder till armén och går i krig med turkarna. Karenin tar Annas dotter och Vronsky till henne. Kitty föder Levins son. Och han är i ett tillstånd av mental oro - han försöker hitta meningen med livet. Och först när han inser att det är omöjligt att förstå eller förklara, finner han sin sinnesro.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Sommarjobbarna den 4 juli 2018