Sommarboken på biblioteken i Sundbyberg

Sommarboken är ett biblioteksprojekt som vill uppmuntra lustfylld läsning under sommaren!

Du som är mellan 6 och 12 år kan vara med i Sommarboken genom att läsa eller lyssna på minst en bok i sommar.

Sommarboken inleds i början av juni med en uppstart på båda biblioteken. Då kan du gå tipspromenad, låna böcker och få en Sommarboken-kasse med presenter. I kassen kan du stoppa böckerna du tänkt låna och läsa i sommar. Du kan även hämta ett Sommarboken-blad. Skriv vad du tyckte om böckerna du läst och lämna bladet senast 31 augusti på något av biblioteken i Sundbyberg eller på ditt skolbibliotek, så har du chans att vinna böcker och biobiljetter. Du som går på Örskolan eller Grönkullaskolan kan även lämna på fritids.

Under sommaren arrangerar biblioteken i Sundbyberg sommarbokenträffar när alla som deltar i sommarboken kan komma och spela spel, pyssla och prata om böcker. Sommarboken avslutas med en fest i september. Då lottas priserna ut och det bjuds på roliga aktiviteter. Håll utkik här på vår webb för mer information om träffar och avslutning!

Sommarboken genomförs på flera andra bibliotek i Sverige. Mer information om Sommarboken hittar du på: https://www.barnensbibliotek.se/sommarboken/omsommarboken

Här hittar du alla sommarens Sommarbokenträffar > Sommarboken på biblioteken i Sundbyberg.

Sommarbokens logga med en siluett i starkt ljus och texten I skuggan av...