PressReader - nyheter från hela världen

Med PressReader kan du läsa dagstidningar och tidskrifter digitalt hemma eller på biblioteket. Här finns 7000 dagstidningar på 60 olika språk från mer än 100 länder i hela världen.

Besök biblioteket för att logga in

I PressReader kan du läsa över 7000 dagstidningar på över 60 språk från mer än 100 länder från hela världen.

Du som besöker biblioteken kan ladda ner tidningar och tidskrifter till din bärbara dator, smartphone eller surfplatta (Tidningarna tar ca 10 Kb i utrymme).

På bibliotekets bokningsbara datorer använder du genvägen som finns på skrivbordet.

Gör så här för att använda din egen enhet:

Smartphone och surfplatta:

• Logga in på bibliotekets trådlösa nätverk "SundbybergBibliotek" (för att göra detta behöver du ett bibliotekskort).
  • Ladda ner appen PressReader, gratis via App StoreGoogle Play eller motsvarande.
  • Efter du gjort detta på biblioteket kan du fritt ladda ner tidningar och tidskrifter under 72 timmar, även utanför biblioteket. Du kan ladda ner max 5 tidningar/dag. Vid nästa biblioteksbesök fungerar det likadant.

Bärbar dator:

Använd PressReader på din bärbara dator genom att med hjälp av ditt bibliotekskort koppla upp dig på bibliotekets trådlösa nätverk "SundbybergBibliotek" och surfa till www.pressreader.com

Logga in hemifrån

Du kan även logga in hemifrån och läsa på din surfplatta eller dator. Logga in med ditt bibliotekskort uppe i högra hörnet och klicka sedan på länken som visas nedan. Om du sedan vill använda appen klickar du på “Open in app” när du är inne i PressReader.

Vissa tidningar blir med denna metod inte tillgängliga förrän klockan 11. Detta gäller Svenska Dagbladet, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Strömstads Tidning, Bohusläningen och Ttela.