Ögat över månskäran

Följ med in i den viktorianska internatskolan Spence och upptäck en oväntad källa till magi.

Året är 1895 och Gemma Doyle bor med sina föräldrar i Indien, en myllrande och kryddig del av det brittiska imperiet. Gemma är en bortskämd 16-åring som levt i en trygg bubbla med sina generösa föräldrar under lång tid. När hon får bevittna hur mamman mördas mitt ute i Bombays folkmyller förändras allt, och Gemma skickas tillbaka till England för att börja på internatskola.

Väl tillbaka i England trängs orosmolnen vid horisonten. Mammans död förklaras med ett plötsligt utbrott av kolera, och ingen lyssnar när Gemma vill berätta om vad som verkligen hände. Dessutom så börjar hon få konstiga visioner om främmande varelser mitt i det viktorianska London. Och på internatskolan Spence vilar hemligheter som kan öppna dörren till en helt annan värld.

Ögat över månskäran är en spännande och mystisk berättelse om en mörk, dold magi blandat med allt vi förväntar oss av England i slutet av 1800-talet. Korsetter, prasslande kjolar och koketta tonårstjejer blandas med främmande krafter och ockulta inslag.

Boken är första delen i en trilogi och följes av Upprorsänglar och Längtans rike.

Målgrupp:

Taggar:

den 24 september 2011